Hur raderar jag personlig information från TravelBird?

Vi vill inte se dig lämna oss, men vi vill hjälpa dig på bästa möjliga sätt i processen att ta bort din personliga information.

Vi vill informera dig om att när du väl har raderat din personliga information hos oss, kommer du även att bli avregistrerad från våra nyhetsbrev och ditt Travelbird-konto och din resehistorisk kommer att raderas. Det betyder att du inte längre har tillgång till tidigare tillgänglig information, som till exempel: Dina resor, mejl- och resehistorik

Du kan hitta mer information om din rättighet att radera personlig information under vår sekretesspolicy.

Här är följande steg för hur du tar bort dina personuppgifter från TravelBird:

  • Gå till följande “Radera information”, eller till “Radera personlig information” under “inställningar” på ditt TravelBird-konto
  • Fyll i din mejladress och klicka på “Skicka bekräftelse”
  • Öppna mejlet som du har fått skickat till din mejladress
  • Bekräfta raderingen av dina personuppgifter genom att klicka på länken i meddelandet
  • Klicka på “Bekräfta”

Om du behöver ytterligare hjälp eller har fler frågor, var vänligen kontakta oss via någon av våra kontaktkanaler.

Vi hoppas att få se dig igen i framtiden!

Var denna artikel till hjälp?

Fortfarande inte hittat vad du söker?

Kontakta oss