Min bokning inkluderar flyg. Ska jag fylla i mitt namn så som i mitt pass/på mitt ID-kort?

Ja, namnet måste fylla i så som på ditt pass eller ID, eventuellt visum och andra resedokument. Det är viktigt att denna information är korrekt så att du kan identifiera dig vid incheckning på flygplatsen och möta inresekraven på din destination.

Flygbolag har strikta regler gällande namn på pass och ID måste stämma överens med din biljett. Därför är det viktigt att du, när du bokar en resa med flyg, kontrollerar ditt pass eller ID-kort för namnuppgifter och stavning och fyller i detta korrekt. Om uppgifterna visar sig vara felaktiga kan detta orsaka oförutsedda förseningar och i många fall merkostnader.