Hur länge måste mitt pass eller ID-kort gälla innan jag reser?

Kraven för hur länge ett pass eller ett ID-kort måste vara giltigt varierar från land till land.

För vissa europeiska länder måste ett pass eller ID-kort vara giltigt minst tre månader efter hemresa, medan det vid resa utanför Europa ofta måste gälla minst sex månader efter hemresa.

Om ett land har särskillda krav för pass/ID-handlingar kommer vi att nämna det i erbjudandet.