Hoe kan ik online inchecken bij Ryanair?

Als je reist met Ryanair is het verplicht om online in te checken en je boardingpass voor de heen- en terugvlucht te printen of vanaf de app op je telefoon te downloaden.

Ryanair geeft je de mogelijkheid om 30 dagen voor vertrek in te checken en vanaf 4 dagen voor vertrek is dit gratis. Gratis online inchecken kan tot 2 uur voor vertrek, daarna worden er kosten berekend voor inchecken aan de balie van de luchthaven.

Je vindt je vluchtdetails in je Reisdocumenten. Lees deze handleiding goed door:

1. Ga naar https://www.ryanair.com/nl/nl/check-in
  2. Vul de volgende gegevens in:
  3. Het reserveringsnummer van je vlucht
  4. Het e-mailadres dat je ontvangen hebt (touroperating+boekingsnummer@travelbird.nl)
  5. Klik op “Ga"
  6. Klik op "Nu Inchecken!"
  7. Vul het nummer van je ID of je paspoortgegevens in.
  8. Ga verder met de automatisch toegewezen stoelen of kies je eigen stoel (tegen betaling).
  9. Let erop dat je apart incheckt voor je heen- en terugvlucht.
  10. Print je boarding pass.

Belangrijk: Ryanair brengt hoge kosten in rekening als je geen geprinte of mobiele boarding pass kunt tonen op de luchthaven.