Hoe check ik online in bij Ryanair?

Vlieg je voor je vakantie met Ryanair? Dan dien je verplicht online in te checken voor de heen en terugvlucht. Je dient de boarding passes te printen of te downloaden op je smartphone, via de Ryanair-app.

Je kan bij Ryanair online inchecken vanaf 30 dagen voor vertrek. Vanaf 4 dagen voor vertrek kan je gratis inchecken. Deze gratis check-in sluit 2 uur voor het vertrek van de vlucht. Later inchecken kan aan de balie, dan wordt een toeslag gerekend.

Je vindt je vluchtgegevens in de reisdocumenten. Lees hier de richtlijnen voor het inchecken na:

1. Ga naar https://www.ryanair.com/be/nl/check-in.
  2. Klik op inchecken en vul de volgende gegevens in:
  3. Het reserveringsnummer van je vlucht.
  4. Het e-mailadres: touroperating+referencenumber@travelbird.be
  5. Klik op “Ga”.
  6. Klik op “Nu inchecken”.
  7. Vul de gegevens van je identiteitskaart of paspoort in.
  8. Ga door met een gratis automatisch toegewezen stoel of kies een andere stoel (tegen betaling).
  9. Zorg ervoor dat je apart incheckt voor de heen- en de terugvlucht.
  10. Print je boarding pass.

Belangrijk: Ryanair rekent een hoge toeslag aan indien je geen geprinte of mobiele versie van de boarding pass kan voorleggen op de luchthaven.